Puheterapeutti

Heidi Nurminen, puheterapeutti

Olen yksityisenä ammatinharjoittajana toimiva laillistettu puheterapeutti. Tarjoan puheterapiapalveluita pääkaupunkiseudulla. Asiakkaani ovat tällä hetkellä itäisen ja kaakkoisen Helsingin alueelta. Teen koti-, koulu- ja päiväkotikäyntejä.

Terapiakieleni on suomi. Vanhempien ohjanta onnistuu tarvittaessa myös englannin kielellä.

Minulla on sopimus Kelan kanssa vaativan lääkinnällisen yksilöpuheterapian tuottamisesta (kuntoutuksen järjestää ja rahoittaa Kela). Toimin palveluntuottajana myös HUS-kuntayhtymälle (lasten ja nuorten puheterapeuttinen kuntoutus sekä valikoivan puhmattomuuden altistushoito). Asiakkaakseni on mahdollista tulla myös itse maksavana asiakkaana tai vakuutusyhtiön kautta.

Vahvuuteni puheterapeuttina ovat hyvät vuorovaikutustaidot. Osaan tulkita lasta ja toimia lapselle sopivalla tasolla, innostaa ja rohkaista arankin lapsen mukaan vuorovaikutukseen. Minusta on tärkeää kuunnella myös lapsen vanhempia ja muuta lähiympäristöä ja toimia heidän kanssaan hyvässä yhteistyössä lapsen kehityksen tukemiseksi.

Puheterapiassa tärkein työväline on terapeutti itse. Käytössäni on myös monipuolinen valikoima ajanmukaisia terapiavälineitä. Käytän puhetta tukevia ja korvaavia kommunikointimenetelmiä kuten tukiviittomat, kommunikointikansiot, kuvalliset toimintataulut sekä pikapiirtäminen.

Kaikki säännöllisen terapian asiakaspaikkani ovat tällä hetkellä täynnä, mutta kannattaa tiedustella, onko paikkoja vapautumassa. Myös yksittäisiä tapaamisia tai muutaman kerran ohjantajaksoja saattaa järjestyä. Vuoden 2024 alussa vapautuu 1-2 asiakaspaikkaa.